Maisemointikuuset

Myymme paakkutaimia istutuksiin kotipuutarhureille ja viherrakentajille. Kuusia on useita eri lajikkeita. Puut nostetaan maasta tilausten mukaan ja toimitetaan välittömästi asiakkaille sovitulla tavalla.

Ota yhteyttä: Kari Rossi, puh. 0500 - 573 557

 

PAAKKUTAIMIEN ISTUTUS, havukasvit

Istutusaika, koko kasvukausi, roudan sulamisesta maan, routaantumiseen.


ISTUTUS

  1. Kaiva juuripaakulle kuoppa kasvualustana olevaan multaan.
  2. Aseta paakku kuoppaan.
  3. Avaa säkkipaakkujen kiristivät siteen rungon ympäriltä, jos mahdollista poista säkkikangas kokonaan tai avaa ja levitä säkkikangas hyvin istutuskuopan pohjalle.
  4. Kastele puuta runsaasti.
  5. Peitä paalun reunat mullalle. Tiivistä maa paakun ympäriltä napakasti. Paakku saa jäädä hieman kuoppaan, jotta vesi valuu juurille kasteltaessa. Älä laita multaa puun rungolle. Älä istuta puuta liian syvään, vaan sen alkuperäiseen kasvukorkeuteen. Tue puu tarvittaessa.

 

HUOM!

• juuripaakkua ei saa rikkoa

• juuripaakku ei saa kuivua missään vaiheessa

Kastele runsaasti, vähintään 30 litraa vettä puuta kohden. Istutusalue on hyvä pitää mulloksella tai kattaa se esim. kuorikatteella, jollon haihtuminen on vähäistä.

 

ALKUHOITO                                                                

Runsas kastelu, kerran viikossa ja kuivina kausina, kahdesti viikossa. Kastelua on hyvä jatkaa vielä seuraavana keväänä, ettei kuusi pääse kuivumaan ja se jaksaa juurtua hyvin. Keväällä voi suihkuttaa puunsilmuja ja -versoja tarvittaessa, jos aurinko paistaa voimakkaasti on kuivumisen vaara. Havupuut ruskettuvat keväällä koska, että ne eivät saa maasta vettä (maa jäässä) ja silmut kuluttavat jo nestettä (aurinko paistaa)!Tässä tapauksessa, puun juurille on hyvä kaataa viileää vettä runsaasti!  Puuta ei saa kastella auringon paistaessa!